Bastions in De Waluwe ingericht

Het werk aan de bastions langs de Hogeweg in De Waluwe is klaar.

Wethouder van Leeuwen: “Hiermee is een onderdeel van het stedenbouwkundige plan van de wijk afgerond. De bastions hebben een groene, recreatieve inrichting gekregen zodat er gespeeld en gewandeld kan worden. Een prachtige afronding van de wijk”.

Inrichting

Op de drie bastions langs de Hogeweg ligt een stijgend pad en een trap om boven te komen. Bovenop staan bankjes. Onderweg en bovenop zijn speeltoestellen geplaatst, waaronder balanceertoestellen, een kleine trampoline en een vogelnestschommel. De hellingen van de drie bastions zijn ingezaaid met een meerjarig bloemenmengsel. Er staan verschillende soorten bomen bij de bastions, die na elkaar bloeien en een bijzondere herfstkleur hebben.


Om het bloemenmengsel goed op te laten komen is het noodzakelijk om het onkruid dit jaar vaker te maaien. Hierdoor duurt het even voordat er bloemen op de bastions staan.
De inrichting van de bastions is onderdeel van het stedenbouwkundige plan van de Waluwe; het plan voor de vormgeving van de wijk. De verhoogde bastions vormen met de parkeerterreinen een buffer tussen de bedrijven en de woningen. Door de verhoogde ligging, het talud en de bomen zie je de Hogeweg bijna niet liggen.