Bart Claassen benoemd als wethouder van Maasdriel

Donderdagavond 18 april benoemde de gemeenteraad van Maasdriel Bart Claassen (52) als wethouder van Maasdriel. Het bestuur van CDA Maasdriel droeg Claassen voor na het vertrek van Peter de Vries. Claassen start direct in zijn nieuwe functie.

Bart Claassen komt uit het Brabantse Schijndel, waar hij van 2006 tot 2016 wethouder was. Vervolgens was hij een half jaar wethouder in de gemeente Cuijk. In maart 2021 volgde hij in de gemeente Gemert-Bakel kamerlid Inge van Dijk op als wethouder. Later is Claassen teruggekeerd als wethouder om tijdens een zwangerschapsverlof in diezelfde gemeente waar te nemen.

Bestuurder, adviseur en regisseur
Claassen is een ervaren bestuurder en heeft een breed scala aan portefeuilles gehad; van Wmo tot financiën en van ruimte tot infrastructuur. Buiten zijn bestuurlijke loopbaan was Claassen vooral werkzaam bij Rijkswaterstaat als adviseur en regisseur.

Ervaring inzetten
Bart Claassen noemt het een eer om in Maasdriel aan de slag te mogen gaan: “Mijn ervaring van 13 jaar wethouderschap in verschillende gemeenten zet ik graag in Maasdriel in. Ik heb er zin in om met de gemeenteraad en het college samen te werken om de gezamenlijk afgesproken doelen te bereiken.”

Hurnse Kil ambulance belastingontduiking steunpakket zwemmersjeuk Herwijnen burgerking camper cafetaria Woerden mondkapjes poed veegwagen volkswagen polo TBS