ZALTBOMMEL - Burgemeester Van Maaren heeft maandag 2 augustus een bedrijfspand aan de Valeton 16F in Zaltbommel gesloten, voor de duur van één jaar. In het pand is hennep gevonden. Tot 2 augustus 2022 is het verboden om het bedrijfspand aan de Valeton 16F te betreden. Het pand wordt zichtbaar afgesloten. De burgemeester wil hiermee een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten op deze plek.

ZALTBOMMEL - De politie heeft een fiets aangetroffen bij een aanhouding op het station in Zaltbommel. Zij hebben het vermoeden dat dat deze fiets van diefstal afkomstig is. Bent of kent u de eigenaar van deze fiets? Bel dan met 0900-8844

Het werk aan de bastions langs de Hogeweg in De Waluwe is klaar.

Wethouder van Leeuwen: “Hiermee is een onderdeel van het stedenbouwkundige plan van de wijk afgerond. De bastions hebben een groene, recreatieve inrichting gekregen zodat er gespeeld en gewandeld kan worden. Een prachtige afronding van de wijk”.

ZALTBOMMEL - Zondadmiddag 11 juli kreeg de politie een melding van een oplettende getuige dat hij meerdere personen op het terrein van de AVRI in Zaltbommel had zien lopen. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Aan de voorzijde van de AVRI konden agenten direct een verdachte aangehouden, een andere verdachte probeerde nog te ontkomen door het water in te springen maar werd later ook aangehouden.

De binnengracht tussen de Zandstraat en het Zaltbommelse stadpark is op dit moment een groot gapend gat. Maar er zit een uitgekiend plan achter. Grote graafmachines brengen de gracht terug in de oorspronkelijke staat, zodanig dat er weer een connectie komt met de buitengracht. Maar dat niet alleen. Binnen het idee van de sanering heeft er ook een grote schoonmaak plaats.

ZALTBOMMEL - De politie is bezig met een onderzoek naar een dodelijk ongeval waarna de bestuurder van een bestelauto is doorgereden. Het gebeurde zondagmiddag 30 mei rond half 1 ter hoogte van de Ketelsteeg. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Zaltbommel, was daar aan het hardlopen toen de aanrijding plaatsvond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Zaltbommel tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor een poging tot afpersing en een chantagepoging in Driel en een poging tot afpersing in Delfzijl. Daarnaast krijgt een 37-jarige man - zonder vaste woon- of verblijfplaats - 189 dagen gevangenisstraf opgelegd voor de chantagepoging in Driel. De rechtbank spreekt 2 mannen van 18 en 19 jaar uit Arnhem vrij van medeplichtigheid aan de poging tot afpersing en de chantagepoging in Driel.