Tweede verdachte aangehouden in lopend onderzoek naar geweld tegen hulpverleners in Hedel

De politie heeft recentelijk een tweede verdachte gearresteerd in verband met het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Hedel. De aangehouden persoon, een 29-jarige man uit Ermelo, wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De arrestatie vond plaats in Ermelo, als onderdeel van een bredere actie waarbij vijf adressen in Hedel, Zaltbommel en Ermelo zijn doorzocht, waaronder de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Verschillende goederen zijn tijdens deze operatie in beslag genomen.

Eerder, op Nieuwjaarsnacht, werd al een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden in verband met dezelfde zaak. Deze verdachte heeft voor de raadkamer van de rechtbank gestaan en zit momenteel nog in voorarrest.

Hoewel er nu twee verdachten zijn aangehouden, gaat het onderzoek onverminderd door. De focus ligt op het achterhalen van alle betrokkenen bij het extreme geweld tegen hulpverleners. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie hebben aangegeven dat het onderzoek nog steeds hoge prioriteit heeft.

Informatie blijft welkom, ondanks tips

Op 11 januari heeft het regionale opsporingsprogramma 'Plaats Delict' aandacht besteed aan de zaak, wat heeft geleid tot bruikbare informatie voor het onderzoeksteam. Ondanks deze ontwikkelingen blijven nieuwe tips welkom. Aanstaande donderdag, 28 januari, zal het programma opnieuw aandacht besteden aan het lopende onderzoek.

De media-aandacht en het opsporingsprogramma hebben reacties opgewekt in Hedel. Hoewel er discussies plaatsvinden, bereikt sommige informatie de autoriteiten nog niet rechtstreeks. De politie roept het publiek op om contact op te nemen als ze relevante informatie hebben. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M.). Alle informatie die wordt gedeeld met M. wordt alleen aan de politie doorgegeven als het niet herleidbaar is naar de informant. Gegevens hoeven niet te worden achtergelaten.

Daarnaast zoekt de politie nog steeds contact met vier getuigen die mogelijk belangrijke informatie hebben of die gehoorschade hebben opgelopen tijdens de gebeurtenissen. Beelden van deze getuigen zijn vertoond in de uitzending van Plaats Delict op 11 januari, en er zal opnieuw aandacht voor hen worden gevraagd in de komende uitzending op donderdag 28 januari.

112 Militaire oefeningen woningoverval vrijetijdsmarkt Giessen zelfverdediging Nederhemert-Zuid verkeersmaatregelen vermist gemeente Altena archeologen pleziervaart wifi propaan CDA Maasdriel