Politie Bommelerwaard Onderschept Minderjarige Joyrider op Oude Rijksweg in Hedel

HEDEL - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03:00 uur, heeft de Politie Bommelerwaard een opvallende interventie uitgevoerd op de Oude Rijksweg in Hedel. Tijdens een reguliere patrouille trok een voertuig zonder enige vorm van verlichting de aandacht van de politie, wat direct leidde tot een bijzondere ontmoeting met een minderjarige bestuurder.

Bij het tot stilstand brengen van het voertuig troffen de politieagenten een jonge knaap aan achter het stuur. Het vermoeden van de politie werd bevestigd toen zij de bestuurder om zijn rijbewijs vroegen, waarop hij toegaf dat hij niet in het bezit was van het noodzakelijke rijbewijs. Het werd al snel duidelijk dat de chauffeur slechts 15 jaar oud was en de auto zonder de goedkeuring van zijn ouders had "geleend".

De politie besloot tot een interventie en bracht het voertuig terug naar de bezorgde ouders, die midden in de nacht door hun minderjarige zoon werden gewekt. Daar kreeg de jongen de kans zijn versie van het verhaal te delen en verantwoording af te leggen voor zijn onbezonnen actie.

De minderjarige verdachte zal een boete ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens zal de Officier van Justitie deze zaak nader onderzoeken om te bepalen welke verdere juridische stappen vereist zijn.

Ondernemersvereniging De Haar bommenwerper belastingontduiking Jacob Ekelmansstraat Fiep Westendorplaan Hoenzadrielsedijk onderzoek Optisport Wethouder Posthouwer Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard Gasthuistraat A2 Lage Rooijen B.V. 112maasdriel Provincialeweg Bernsedijk