Drie aanhoudingen na aantreffen drugslab

Velddriel - De politie heeft drie mannen aangehouden nadat er vrijdagochtend in Velddriel een drugslab werd aangetroffen. Aan de Drielse Veldweg zijn agenten op het grote, professioneel ingerichte synthetische drugslab gestuit.

Er zijn drie mannen aangehouden, waarvan er één na verhoor is heengezonden. Voor de ontmanteling van het drugslab zijn specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) opgeroepen. Daarnaast doen rechercheurs en de Forensische Opsporing onderzoek. Daarvoor werd een zogenoemde PD-unit geplaatst.
Chemicaliën en giftige stoffen

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de chemicaliën die nodig zijn, is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur, wat gevaarlijk is voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle gevolgen van dien.

blauwauwalg vuurwerk Waal Stichting Viruswaarheid.nl Landmacht ‘Wij Maasdriel’ coronapatiënten app Minister Yeşilgöz verbod Paul Blokhuis hennepknipperij incontinentiemateriaal Ernst Kuipers Rob Jetten