Politie vindt illegaal vuurwerk bij kluisjescontrole

Politiemensen hebben vrijdagmiddag 27 november 2020 op een middelbare school in de gemeente Altena een minderjarige jongen uit Poederoijen aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk.

Ook hielden ze die middag elders in de gemeente in een woning een minderjarige jarige jongen uit Werkendam aan. Hij wordt ervan verdacht het vuurwerk te hebben gekocht. Het vuurwerk, vijf pakjes cobra’s 6 (in totaal 15 cobra’s), is in beslag genomen. De politiemensen waren na een melding van de schooldirectie naar de school gekomen, omdat daar tijdens een kluisjescontrole in een van de kluisjes illegaal vuurwerk (cobra’s) was aangetroffen.

De ‘gebruiker’ van het kluisje, een 16-jarige jongen uit Werkendam, had verklaard dat hij het vuurwerk had gekocht van een 15-jarige jongen uit Poederoijen. Agenten troffen op school de verdachte aan en hielden hem aan op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Na telefonisch contact met de andere betrokken jongen is hij in een woning aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk. 

Beide verdachten zijn naar het politiebureau gegaan, waar ze een verklaring hebben afgelegd. Tegen de verdachten in proces-verbaal opgemaakt. Indien mogelijk krijgen ze via Bureau Halt straf opgelegd.

Hoenzadrielsedijk Well verkiezing identiteitsbewijs Esdoornstraat windmolen vervoersverbod Alem harddrugs steekwapen TONK vrachtwagenparkeerplaats Hugo de Grootstraat Moffendijk Hoekseweg