Politie houdt drugsdealer aan in Kerkdriel

Kerkdriel - De afgelopen maanden hebben politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek ingesteld naar vermeende drugshandel in Kerkdriel. Vorig jaar zomer kwamen bij de politie meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnen over verkoop van drugs vanuit een woning aan de Paterstraat in Kerkdriel. De bewoner zou ook drugs verkopen in het centrum van Kerkdriel. De maanden daarna heeft de politie onderzoek gedaan. In februari 2022 zijn twee vermoedelijke afnemers, na een kort bezoek aan de woning van verdachte, aangehouden en bleken in het bezit van harddrugs.

Drugs in beslag genomen

Vervolgens is de 42-jarige verdachte aangehouden. Hij bleek in het bezit van 27 wikkels cocaïne. De woning van verdachte werd onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. In de woning werd naast een ploertendoder een aanzienlijke hoeveelheid amfetamine en GHB aangetroffen. De drugs is inbeslaggenomen en wordt vernietigd. Uit het onderzoek van de mobiele telefoon van de verdachte bleek dat hij al ruim een jaar aan vermoedelijk tientallen klanten in en uit de directe omgeving van Kerkdriel drugs heeft verkocht.

Vervolgstappen

De politie heeft een aantal gebruikers al gesproken, anderen worden de komende tijd nog benaderd om meer zicht te krijgen op de omvang en de periode waarin de handel heeft plaatsgevonden. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit - in afwachting van de behandeling van de strafzaak - in voorlopige hechtenis. De burgemeester is over de drugshandel vanuit de woning geïnformeerd.

Provincialeweg pepperspray Hoenzadriel ziekenhuispersoneel De Groot Fresh Group CDA nicotinezakjes proces verbaal bestemmingsplanwijziging Vergtweg Hogewaard BSR Den Haag Arie Duijzer drugspand