Steekwapens aangetroffen bij controle Hedel

Hedel - In de nacht van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september heeft de politie opnieuw een controle gehouden in de gemeente Maasdriel. Er werden meerdere steekwapens in beslag genomen. Daarnaast werden er verschillende verkeersovertredingen geconstateerd. Er werden ongeveer 150 voertuigen gecontroleerd.

Verschillende delen van de gemeente zijn tot en met 1 december als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat gebeurde nadat er verschillende woningen in de regio beschoten waren, incidenten die mogelijk verband houden met een langer lopende afpersingszaak in Hedel. In mei en juni werden er ook al controles gehouden, toen werden er onder andere vuurwapens gevonden. De wapens hadden voor zover bekend geen enkel verband met de afpersingszaak. In de periode waarin er controles werden gehouden, zijn er wel vier mannen op heterdaad aangehouden voor een brandstichting in Tiel.

Bij de controle van afgelopen nacht werden drie verboden steekwapens in beslag genomen. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Paddenstoelenbuurt Tilburg vaarroutes cocaine QR-code station Tijingenplas De Vergt Doet Kentalis Compas College alampistool waterscooter Belgie scheermesjes doof boosterprik